Schematherapie posters A0

Artikel 5 van 15
€ 84,95 (inclusief btw)

Op verzoek zijn de schematherapie-posters nu ook beschikbaar op extra groot formaat. Ideaal voor bijvoorbeeld in een groepsruimte. 


De grote posters zijn afgedrukt op A0 formaat (1189 x 841 mm) wat ze zeer geschikt maakt om op te hangen en ook van een afstandje goed te kunnen bekijken. Zo zijn ze een handig geheugensteuntje voor tijdens o.a. groepsschematherapie. 

De grote posters zijn gedrukt op bisonyldoek. Dit materiaal scheurt en kreukt niet snel. Hierdoor zijn ze ook geschikt om op te hangen tijdens een schematherapie groep en weer op te bergen als de groep is afgelopen. Wat handig kan zijn als de ruimte voor verschillende groepen wordt gebruikt. 

De grote posters zijn per stuk of per set te verkrijgen. Bij de set krijg je korting. Neem contact op indien je hier vragen over hebt. 


Meer informatie over de schematherapieposters vind je hier.


De handigste manier voor het ophangen van deze grote posters verschilt per situatie. Dit hangt onder andere af van of de posters in de ruimte kunnen blijven hangen, of dat ze na de (groeps)sessie weer van de muur af moeten en of er geboord mag worden in de muren. Hieronder enkele suggesties voor het ophangen. Deze zijn niet inbegrepen maar dienen ter inspiratie: 

  • A0 lijst: deze kunnen ook op de grond staan waardoor je niet per se hoeft te boren. De lijst(en) kun je eventueel omdraaien als de ruimte voor iets anders wordt gebruikt.
  • Posterklem: op Google met zoekterm ‘Posterklem A0’ vind je verschillende opties. Deze kan je aan een of twee taakjes/schroeven aan de muur ophangen. De posters kan je vervolgens met de klemmen er nog aan oprollen als ze even niet gebruik worden. Door het gewicht van de posterklem aan de onderkant hangen de posters mooi strak. 
  • Zeilringen: op verzoek kan ik zeilringen in de hoeken van de posters voor je laten maken bij de drukkerij. Dit zijn stevige ringen waardoor je de poster aan twee haakjes kan ophangen en gemakkelijk weer weg kan halen. Mail me even als je graag zeilringen in je poster(s) wilt. 
  • Andere ‘provisorische oplossingen’: de posters kunnen ook opgehangen worden met sterke magneten (geen standaard whiteboard-magneten, daarvoor zijn de posters te zwaar), punaises en (eventueel dubbelzijdig) tape. Zeker bij de laatste optie bestaat het risico dat de posters na verloop van tijd wat beschadigen op de plekken waar het tape steeds weggehaald wordt. 

Meer weten? Belangrijkste bronnen en referenties: ​

  • Schematherapie is ontwikkeld door Jeffrey Young.
  • Bij het tekenen en bepalen van welke basisbehoeften, schema’s, en modi zijn opgenomen is de overzicht van de Vereniging voor Schematherapie gebruikt. Dit is aangevuld met de nieuwe basisbehoefte "coherentie" en "rechtvaardigheid", en de nieuwe schema’s "gebrek aan een coherente identiteit", "gebrek aan een begrijpelijke wereld" en "onrecht" op basis van het artikel van Arntz et. al, (2021): Towards a reformulated theory underlying schema therapy: Position paper of an international workgroup (open access: via https://doi.org/10.1007/s10608-021-10209-5).
  • Bij de ontwikkeling van de getekende materialen zijn daarbij de volgende bronnen gebruikt:
  • Boek “schemagerichte therapie” van Jeffery Young, Janet Klosko en Marjorie Weishaar
  • Boek “schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis” van Hannie van Genderen en Arnoud Arntz
© 2023 - 2024 Kenschetser | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel