Schematherapie Basisbehoeften praatplaat of poster

Artikel 4 van 15
€ 19,95 (inclusief btw)

Voor het “all you need …’’ congres van de Vereniging van Schematherapie (september ’23) mocht ik een poster maken met de basisbehoeften van schematherapie. 

Na meerdere verzoeken is deze nu ook beschikbaar in de webshop als A3 praatplaat en als A2 en A0 poster. 


Op de poster staan de 7 verschillende basisbehoeften met een tekening en een korte uitleg wat de basisbehoefte inhoudt. De basisbehoefte op de poster zijn: Veiligheid & verbondenheid, Zelfexpressie, Realistische grenzen, Autonomie en Spontaniteit en spel. Daarbij staan de nieuwe basisbehoeften Zelf-coherentie en Rechtvaardigheid ook op de poster. De basisbehoeften hebben dezelfde kleuren als de basisbehoeften en schema’s op de schema praatplaat en staan ongeveer op dezelfde plek op de poster om gemakkelijk de verbinding te kunnen maken.


De praatplaat is afgedrukt op A3 formaat (297 x 420 mm) wat hem zeer geschikt maar om ‘erbij te pakken’ en in de behandeling samen met de cliënt te gebruiken. De praatplaat is gedrukt op extra stevig 300 grams 'synthetisch papier' (hierdoor steviger dan de A2 poster) en voorzien van een dubbelzijdige dunne matte lamineer laag om ze lang mooi te houden, ook bij veel aanraken en gebruik.  

Beide poster is afgedrukt op A2 formaat (420 x 594 mm) wat hem zeer geschikt maakt om aan de muur te hangen. Ideaal voor in de behandelkamer of de groepsruimte voor groepsschematherapie. De poster is gedrukt op stevig 200 grams papier en voorzien van een dun mat lamineer laagje om hem lang mooi te houden. 


Je kunt een praatplaat of de poster los aanschaffen, of ze combineren, dan krijg je een beetje korting.


Meer weten? Belangrijkste bronnen en referenties: ​

  • Schematherapie is ontwikkeld door Jeffrey Young.
  • Bij het tekenen en bepalen van welke basisbehoeften, schema’s, en modi zijn opgenomen is de overzicht van de Vereniging voor Schematherapie gebruikt. Dit is aangevuld met de nieuwe basisbehoefte "coherentie" en "rechtvaardigheid", en de nieuwe schema’s "gebrek aan een coherente identiteit", "gebrek aan een begrijpelijke wereld" en "onrecht" op basis van het artikel van Arntz et. al, (2021): Towards a reformulated theory underlying schema therapy: Position paper of an international workgroup (open access: via https://doi.org/10.1007/s10608-021-10209-5).
  • Bij de ontwikkeling van de getekende materialen zijn daarbij de volgende bronnen gebruikt:
  • Boek “schemagerichte therapie” van Jeffery Young, Janet Klosko en Marjorie Weishaar
  • Boek “schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis” van Hannie van Genderen en Arnoud Arntz
© 2023 - 2024 Kenschetser | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel