Signaleringsplan formulier

Artikel 11 van 15
€ 39,95 (inclusief btw)

Getekende formulieren voor het maken van een signaleringsplan op maat. Het signaleringsplan is bedoeld om op tijd te herkennen als het minder goed gaat en snel in actie te kunnen komen. Dit met als doel erger, of zelfs crisis, te voorkomen. 

Het formulier is ontwikkeld om de signaleringsplannen op een aantrekkelijke manier vorm te geven. Dit vergroot de kans dat het plan opgehangen en gebruikt zal worden. De signaleringsplannen zijn vormgegeven vanuit de cognitieve gedragstherapie en sluiten goed aan bij een CGT-behandeling, maar zijn bijvoorbeeld ook geschikt als voorbereiding op een traumabehandeling, de VERS-training, schematherapie of een andere vorm van psychotherapie. 

De formulieren richten zich op het herkennen van de verschillende fases om op tijd te signaleren als het minder goed gaat. Er is ruimte om de gevoelens/emoties, lichamelijke sensaties, gedachten, gedragsneigingen en het gedrag in te vullen. Daarbij is er natuurlijk ruimte om aan te geven wat de persoon zelf kan doen en wat de ander kan doen. 


Bij zowel de gevoelens/emoties als bij de lichamelijke sensaties staan neutrale tekeningen om zelf visueel in te vullen wat er gevoeld wordt in de bijbehorende fase. Zo zie je sneller wat bij welke fase hoort en wordt er geleerd hoe in het lijf te herkennen is hoe (goed) het gaat. De formulieren worden geleverd met een instructieblad met uitleg en tips hoe het fomulier in te vullen en de gevoelens te tekenen. Op de achterkant van dit blad vind je een voorbeeld van een signaleringsplan om een indruk te krijgen. 


Op de voorkant van het formulier is een signaleringsplan te vinden met vier fases (groen, geel, oranje, rood). Voor sommige mensen en fases van behandeling kan het lastig zijn om onderscheid te maken tussen fase geel en oranje. Op de achterkant van de formulieren vind je daarom hetzelfde model met drie fases (groen, oranje, rood). Zo kun je zelf kiezen hoeveel fases in elke aparte situatie passend is. 


Elk blok formulieren bestaat uit 25 A3 vellen dubbelzijdig bedrukt op 120 grams goed beschrijfbaar papier. Voor elke cliënt kun je gemakkelijk een vel van het blok scheuren en deze aan de cliënt meegeven. Dit kost minder dan twee euro per cliënt. Wanneer je meerdere blokken tegelijk bestelt krijg je korting.

© 2023 - 2024 Kenschetser | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel