Neuro- psychologisch onderzoek (NPO) - Uitslagformulieren
Getekend overzicht om neuropsychologische diagnostiek overzichtelijk aan een cliënt en diens naasten terug te koppelen.
Dit vergemakkelijkt de terugkoppeling en zorgt ervoor dat de cliënt gemakkelijker kan zien hoe het met het cognitief functioneren gesteld is, ook buiten de sessies om.
Daarbij kan het beginnend (neuro)psychologen helpen met het structureren en interpreteren van een grote hoeveelheid testuitslagen bij een neuropsychologisch onderzoek.
Op elk formulier is ruimte om de klachten en de beïnvloedende factoren (zoals medicatie, middelen gebruik, letsel, somatiek en comorbide problemen) in te vullen. Voor elk cognitief domein is er een hokje met een ondersteunende tekening en een korte uitleg. Hierin staat een kleurenbalkje om aan te geven hoe er gescoord wordt en is wat ruimte om aanvullende opmerkingen te plaatsten. De domeinen op het formulier zijn: oriëntatie, (premorbide) intelligentie, aandacht, werkgeheugen, mentale snelheid, verbaal geheugen, visueel geheugen, taal, praxis, ruimtelijk visueel functioneren, sociale cognitie en executief functioneren. Tot slot is er ruimte om de conclusie van het NPO en het advies aan de cliënt en diens naasten te noteren.
Elke blok formulieren bestaat uit 25 A3 vellen enkelzijdig bedrukt op 120 grams goed beschrijfbaar papier. Voor elke cliënt kun je gemakkelijk een vel van het blok scheuren en deze aan de cliënt meegeven. Dit kost minder dan twee euro per cliënt. Wanneer je meer blokken tegelijk bestelt krijg je korting.
Klik op de getekende hersenen om meer te lezen over hoe de formulieren gebruikt kunnen worden.
Ter volledigheid, op het formulier staan de volgende punten en cognitieve domeinen:
- Klachten
- Beïnvloedende factoren: medicatie, middelen, letsel, somatiek, zicht, gehoor en motoriek, comorbide en andere problemen, inzet en betrouwbaarheid (o.a. symptoomvaliditeit) en overige zaken
- Oriëntatie in tijd, plaats en persoon
- Intelligentie, zowel premorbide als de huidige intelligentie (met ruimte voor de WAIS-indexen)
- Aandacht
- Werkgeheugen
- Mentale snelheid
- Verbaal geheugen
- Visueel geheugen, inclusief impliciet leren
- Taal
- Praxis
- Ruimtelijk visueel functioneren
- Sociale cognitie
- Executief functioneren, inclusief ziekte-inzicht
- Conclusie
- Advies